V rámci programu si budou majitelé sportovních vozů moci zazávodit v paralelním závodě či se jen pochlubit svým vozem na přehlídce vozů. A je úplně jedno, zda se bude jednat o nový vůz či historický kousek.

„Do jednotlivých kategorií se zařadí jak závodní speciály, tak i sériové vozy. Veřejnost bude mít možnost v rámci volných jízd si vyzkoušet jízdu po okruhu," uvedl ředitel akce Vojtěch Chaura. Samotný závod bude pro jeho hladký průběh organizován, a proto je vhodné se včas zaregistrovat na stránkách akce www.bmwrace.cz.

Akce vznikla s podporou BMW klubu Česká republika a záštitu nad ní přijal i náměstek ministra dopravy Ivo Toman.

Pro ty, co nechtějí soutěžit, je připraven i další program. „Majitelé vozů BMW mohou svoje auta jen vystavit, prohlédnout si například doplňky a přijít se podívat na další fandy. Navíc celý areál se otevírá už v sobotu 23. června úderem 16 hodiny. Účastníci si mohou postavit stany jako třeba na tuningových srazech, užít si večerního posezení a dobré nálady. Navíc vyznavači in-line bruslí mohou celý sobotní podvečer využívat  okruh. Hlavní program se uskuteční v neděli. Ten se ponese ve znamení samotných závodů, " uvedl tiskový mluvčí akce Roman Málek z portálu www.BEZVAakce.cz. Pro děti bude připraven skákací hrad či airsoftová střelnice.  Navíc z celé akce bude i záznam od profesionálů z kRastyArt.

Návštěvníky čeká vstupné jen symbolických dvacet korun a parkování zdarma. Samotní účastníci srazu zaplatí dvě stě korun za vozidlo bez omezení počtu osob. Za samotné jízdy jsou ceny od 100 korun.