Televizní štáb, tvořený třemi lidmi, ho při tom bedlivě pozoruje a všechno se natáčí.

„Začínáme kolem deváté hodiny, kdy se soutěžící vydá na nákup a kamera ho samozřejmě provází i tam," prozrazuje režisér pořadu Prostřeno Jiří Mádle.

Štáb následně dokumentuje počínání soutěžícího v kuchyni. Vařit začíná zhruba v jednu hodinu a stihnout připravit večeři i prostřít musí do půl páté.

Ostatní účinkující mezitím navštíví druhý štáb, aby zachytil jejich reakce nad připravovaným menu. To dostanou v papírové ruličce.

Kolem půl páté se hosté scházejí v bytě „kuchaře dne". Jak jim chutná a co všechno „vyšmejdili", když procházeli bytem hostitele, už natáčejí oba štáby.

Účinkující, kterého jsme měli možnost vidět, má vaření velmi rád. Jídla, jež připravuje, navíc chutnají jeho přátelům.

„Jsem soutěživý typ," zdůvodňuje, proč se do Prostřeno přihlásil, a doufá, že díky svým pokrmům dokáže zvítězit.

Co se soutěžící rozhodl pro své protihráče uvařit, prozradit nemůžeme. Pořad se totiž bude vysílat až za několik týdnů.

Rozhodně se však snažil odlišit, neboť do svého soutěžního menu zařadil zajímavou a poměrně nezvyklou švédskou kuchyni.

Barbora Zemanová