„Právě jsem přebral od dosavadního ředitele CIRI jeho rezignaci. Máme s touhle nepříjemností poměrně dost starostí, ale žádné bližší podrobnosti bych k tomuto případu nerad sděloval. V nejbližší době vypíšeme na jeho post výběrové řízení,“ řekl dnes dopoledne náměstek hradeckého hejtmana Pavel Bulíček, který má v souvislosti s gescí investic a inovací za krajskou firmu CIRI odpovědnost.

K nehodě došlo minulý týden ve čtvrtek před půl čtvrtou odpoledne v Hradci Králové. Na křižovatce v blízkosti hradeckého krajského soudu na vnitřním hradeckém okruhu, jejíž vozovku pokrývají žulové dlažební kostky, jeho vůz uklouzl a zastavil se o strom. Podle policistů dostal smyk na kluzké vozovce. Po nehodě, při níž se nikdo nezranil, šofér nadýchal přes 1,4 promile.

Foto: KŘP Královéhradeckého krajeZdroj: Foto: KŘP Královéhradeckého kraje

„Škodu na superbu odhadujeme na zhruba 300 tisíc korun. Protože se devětatřicetiletý muž odmítl podrobit lékařskému vyšetření s odběrem krve, hrozí mu ve správním řízení pokuta a zákaz řízení až na dva roky,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.