Vypasený pašík, asi se 160 kily, se za pár minut stane zdrojem pro výrobu klasických pochoutek - prdelačky, ovaru, prejtu a jitrnic. Hlavní slovo při čtvrtém ročníku zabíjačky v Sadové má starosta Dušan Jedlička. „Nejsem však na to sám. Je tu nejenom celé zastupitelstvo, ale i spousta dobrovolníků. Bez nich by to ani nešlo. A jsem moc rád, že naše obec takto žije,“ říká Jedlička, když v kostkovaném úboru stojí vedle rozbouraného pašíka a krouhá maso do prejtu.

Na zabíjačce, která do Sadové přilákala nejen místní, ale i lidi z nedalekých Mžan a Dohalic, nechybí ani „zahřívadlo“ v podobě domácí slivovice. Sousedkou soudržnost dokládaly i tácky obložené čerstvými domácími sladkostmi, které lidé postupně na stůl přinášeli ze svých domů.