V současné době už je budova kompletně bez oken. Během dalších týdnů budou Schody do nebe skoro celé zbourány. Na místě objektu vyroste moderní kongresový hotel inspirovaný prvorepublikovou architekturou. „Hotel Aldis se stane funkční součástí areálu občanského vybavení městského a regionálního významu. Po dobudování lávky pro pěší přes Labe a centrály ČSOB vznikne ze zóny Aldis po několika desítkách let konečně atraktivní městský prostor s širokým využitím,“ uvedl jednatel hradecké společnosti STAKO Petr Kulda. Při vstupu do hotelové recepce zákazníky uvítají zlatavé barvy v kombinaci se dřevem. Teplé tóny s jednoduchou grafikou hosty přenesou do období secese. Stravování bude zajištěno v prvním nadzemním podlaží v hotelové restauraci pro více než sto hostů. Hotel, který nabídne přes sto komfortních pokojů, bude mít šest nadzemních a jedno podzemní podlaží, které bude vybaveno technickou infrastrukturou pro chod hotelu a zázemím pro jeho zaměstnance.

Současný objekt byl navržen pro někdejší Krajskou odborovou radu. Začal se stavět v roce 1986 a od roku 1988 sloužil jako zázemí a ubytovna pro dělníky. Do konce prázdnin se objekt odstraní a zůstane pouze nosný systém. Dokončení stavby je plánováno na rok 2021.

Do konce srpna zchátralý objekt zmizí. Hned od září začne výstavba kongresového hotelu, který by měl přivítat první hosty už za dva roky.

Město vyzkoušelo novou techniku údržby trávníku.
Město vyzkoušelo novou techniku údržby trávníku

Christine Havranová