„Zájmy mladých lidí se mění, každý už není na fotbálek. Chceme na to reagovat, a oživit tak některé sídliště,“ uvedl mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda.

Mezi vytipovaná místa patří Průběžná ulice v Malšovicích, pozemky u haly v Třebši, Jateční plácek u Kydlinovské ulice na Pražském Předměstí, plocha u jezu Hučák ve směru do Labské Kotliny, louky u stadionu v Malšovicích a pozemky u Gagarinovy ulice na Slezském Předměstí.

„Všechny lokality splňují jednu hlavní podmínku, a to že podle územního plánu města tam skatepark může být. Některé pozemky ovšem nepatří městu. O nich budeme jednat. Letos určitě nebude hotovo,“ přiznal Svoboda.

Největším favoritem je podle mluvčího radnice zatím plocha u haly v Třebši. „Je největší a především patří městu. Zároveň by se tím doplnilo nové dětské hřiště. Ale ve hře jsou stále všechna místa, nezavrhli jsme žádné,“ tvrdí Václav Svoboda.

Nevyloučil, že v budoucnosti by menších skateparků mohlo být víc. „Když budou peníze, tak se mohou postupně přidávat další areály.“