Má to být místo, kde lidé najdou pohodu. Ale také průchozí spojnice od obchodního domu Tesco 
k Terminálu městské hromadné dopravy.

První úkol bude splněn. Zelená barva uklidňuje, nový park Skleněnka (pojmenovaný samozřejmě podle blízké Skleněné věže) nedaleko Dukelské  třídy se začne stavět letos.

Do dvou měsíců by město mělo vybrat zhotovitele stavby a na jaře se odstartují práce. Hotovo by mělo být nejpozději v polovině roku 2015.

„Je možné, že se to stihne dříve – ještě letos," doufá Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Stavba vyjde město na 5,5 milionu korun. Většinu sumy by rád Hradec získal jako dotaci od Evropské unie. „Reagujeme na možnost dočerpat zbývající částku peněz z alokace určené pro Integrovaný plán rozvoje města," objasňuje náměstek Vedlich.

Proto se Hradec vrhá do práce, ač nejsou vyřešeny všechny majetkové zapeklitosti a původní plán bude muset být zredukován.

A tady jsme u druhé záležitosti – průchodnosti parku.

Skleněnka nevyroste v takovém rozsahu, jak bylo zamýšleno, a proto nepůjde projít až na terminál.

„Určitě bychom chtěli, aby se parkem projít dalo. Až se vypořádáme s pozemky, bude se pokračovat," říká mluvčí Magdaléna Vlčková.

V parku by mělo být klasické dětské hřiště s prolézačkami, ale také například plocha na pétanque, což je hra, jejíž kořeny sahají až do dob starého Říma.

Název volili Hradečáci, Duha neprošla
Je to půvabný název. Ale proč se  park bude jmenovat právě Skleněnka? „Kvůli blízkosti Skleněné věže," vysvětlila už dříve Pavla Finfrlová, členka zastupitelstva. Jméno volili občané Hradce a Skleněnka porazila další návrhy: Rozinku, Duhu, Dukelský průsmyk či Centrální park.
Konkurs na jméno vypsala radnice i v případě lávky přes Orlici. Nakonec však název neurčila a čeká, jaké jméno se zažije.