Ve středu jsme navštívili Den otevřených dveří v SOŠ veterinární v Kuklenách, kde děti se zájmem sledovaly ukázky cvičení různých plemen psů. Ve stáji viděly domácí hospodářská zvířata a v prostorách školy i domácí mazlíčky žáků dané školy. Kromě koček, králíků, morčat a exotického ptactva děti zaujali hadi, užovky a velký šnek africký. Plní dojmů jsme se vraceli do školy, aby děti mohly po obědě s družinou navštívit ještě solnou jeskyni.

Ve čtvrtek a v pátek v rámci Týdne knihoven žáci prvního stupně naší školy navštívili Knihovnu města Hradce Králové.

Zde byl pro ně připraven pořad v rámci grantového projektu „Podzim s Máchou“ – Máchovo putování krajem. V prostorách knihovny v Tomkově ulici nám paní knihovnice vyprávěla o Máchově putování po českých hradech a nahlédli jsme do tajuplných pověstí. Na to navazovala interaktivní dílna, kde děti různými technikami malovaly hrady a zříceniny podle Máchových skic a současných kreseb studentů SVPSHNN Hradec Králové.

Každý si tak namaloval a pojmenoval svůj hrad. Všechny obrázky budou vystaveny v prostorách Knihovny města Hradce Králové nebo na Kunětické hoře.

Naděžda Trojanová