Skyboxy na stadionu v Hradci KrálovéZdroj: Vendula PruškováNové čtyři skyboxy pro partnery hokejového klubu přibudou na hradeckém zimním stadionu. Kvůli pracím byly zavřené dva sektory během Mountfield Cupu i minulý čtvrtek při přípravném zápasu s Olomoucí.

Do začátku sezony, která začíná v pátek 9. září na domácím ledě proti Mladé Boleslavi, by měli mít dělníci vše hotové a rekonstrukce by tak neměla provoz ligy ohrozit.

„Doufáme, že se vše stihne. Věříme zhotoviteli, že se podaří a do 9. září bychom měli mít hotovo," potvrdil generální manažer hradeckého hokejového klubu Aleš Kmoníček s tím, že se jiné změny na stadionu nechystají.

Komplikace pro fanoušky jsou také dělníci na parkovišti před Fortuna arénou. Opravují zde totiž horkovod, poté dostane plocha nový povrch a pravděpodobně se zde také nebude moci zdarma parkovat. Práce mají skončit na konci září.

Nové skyboxy klub využije pro své obchodní partnery i sponzory. Stávající boxy slouží na stadionu od roku 2009. V létě 2007 totiž začala rozsáhlá rekonstrukce stadionu, při které se aréna dočkala nového chladícího systému, mantinelů, tvrzených skel, nových tribun 
a sedaček, osvětlení, multimediální kostky či hráčského zázemí. Zimní stadion stojí v Hradci Králové od roku 1957, zastřešený byl o 12 let později.