Přes policejní vyšetřování, které vede do ztracena, se stále nevzdává. Dokonce vypsal odměnu za informace, které mu pomohou získat stroj zpět.
„Dám padesát tisíc korun. Podle mých informací jde totiž o sérii krádeží a tím pádem o organizovaný zločin. To se musí zarazit,“ uvedl Šlechta. Jeho slova potvrzuje policie. „V okrese jde letos o druhý případ. Další jsou ale na Rychnovsku a Pardubicku,“ uvedla mluvčí Anna Pešavová.
Traktor, který byl ve výborném stavu, zmizel z Vocelovy ulice.
„Externí instruktor ho tam zaparkoval s tím, že ráno bude pokračovat ve výcviku řidičů. Večer slyšela sousedka jak ho někdo startuje, ale bohužel jí to nepřišlo podezřelé. Nejdřív jsme ho hledali po okolí a pak zavolali policii. Vyšetřování ale zatím nikam nevede,“ řekl podnikatel. Autoškole vznikla škoda za téměř čtvrt milionu korun.
Traktor podle Šlechty skončí na černém trhu v Česku nebo v Polsku. „Pod rukou se prodává za sto tisíc korun, takže by ho mohl někdo vrátit. Pojištěný nebyl, to nikdo nepojistí,“ míní majitel několika firem.
Shodou okolností vlastní také bezpečnostní agenturu, která zajišťuje nejen objekty, ale i motorová vozidla. „V nedávné době jsme jednomu podnikateli zabezpečovali šest traktorů, protože mu předtím jeden zmizel. Takže rčení, že kovářova kobyla chodí bosa se opět potvrdilo.“
Řidiči, kteří jsou ve výcviku, se nemusí obávat přerušení kurzu. „Několik firem nám nabídlo traktor, než si pořídíme vlastní,“ dodal.