Tato bezbariérová, venkovní relaxační a odpočinková zóna s rozlohou 4500 metrů čtverečních slouží návštěvníkům už čtvrtým rokem. Otevřena bude za příznivého počasí v pracovních dnech od 9 do 18 a o víkendech od 10 hodin do 18 hodin.

„V letošním roce jsme přikoupili další nové atrakce. Můžete se tak těšit na zbrusu nové trampolínky nebo větší pískoviště, renovací prošlo opalovací plato i lavičky. U pískoviště jsou navíc nově i dřevěné piknikové stolky pro děti, kdyby jim při hrách vyhládlo,“ uvedla Jaroslava Bernhardová ze Správy nemovitostí Hradec Králové, která areál provozuje.

Součástí zóny je i terasa s lehátky, slunečníky a občerstvení s posezením. Terasou je slunná loučka propojena s vnitřní částí areálu, takže si návštěvníci mohou jít zaplavat do padesátimetrového bazénu, navštívit aquacentrum či dětský bazének a poležet venku na sluníčku anebo ve stínu stromů.

Venkovní relaxační zóna nabízí návštěvníkům například velké mlhoviště, herní domečky pro děti nebo možnost zahrát si množství her jako je pétanque, stolní tenis či kuželky.

Chirurg Pavel Pafko.
Šarmantní osobností roku se stal Pavel Pafko