Pře se táhne od roku 2003, kdy byla Vítězslava Klůzová odvolána z pozice tajemnice městského úřadu, což ona považuje za neoprávněné. „Obdrželi jsme rozsudek nejvyššího soudu, který dovolání paní Klůzové zamítl v celém rozsahu. Proti tomu už není opravný prostředek,“ uvedl starosta Smiřic Luboš Tuzar. Dodal, že z verdiktu vyplývá, že při odvolání bývalé tajemnice z funkce postupovalo město správně, a tudíž i výpověď je platná. Soudní při tak považuje za uzavřenou.

Jiného názoru je Vítězslava Klůzová. „Já jsem podala dvě žaloby. U okresního soudu ještě stále leží moje žaloba kvůli výpovědi. Je spojená s finanční náhradou a okresní soud se jí ještě bude zabývat, protože byla pouze pozastavena. Jde mi ale především o čest, ne o peníze,“ tvrdí.

Smiřická radnice je přesvědčena, že verdikt týkající se druhé žaloby je pouze formalitou. „Okresní soud žalobu paní Klůzové pozastavil, protože musel počkat na verdikt nejvyššího soudu, zda bylo její odvolání oprávněné. To se teď potvrdilo,“ prohlásil starosta Luboš Tuzar. Podle něho z toho logicky vyplývá, že město nepochybylo správně a povinnost vyplatit požadované náhrady ve výši stovek tisíc korun mu nehrozí.