Účast řady hostů, kulturní program

Pozvání přijal a svou účast přislíbili nejen primátor města Zdeněk Fink a jeho náměstkyně Anna Maclová, ale také zástupci neziskových organizací, kteří sociální šatník využívají v rámci pomoci svým klientům. Příchozí hosty čeká nejen drobné pohoštění, ale také kulturní program.

Od 10.30 hodin se koná retro módní přehlídka sester Chalupových, které od 12 hodin vystřídá hudební vystoupení Petra Macla a vše završí po 14. hodině vystoupení známého královéhradeckého Dua Pianka ve složení Piotr Nábožný a Petr Šilhánek, kteří zahrají svůj tradiční repertoár složený převážně z písní žánrů folk, country a bluegrass.

Právě v páteční den je otevřeno až do 17 hodin, poté vstoupí v platnost běžně zavedená otevírací doba – vždy v úterý a ve čtvrtek shodně od 13 do 17 hodin.

Na odběr vydávají i poukázky

Sociální šatník poskytuje (a přijímá) zachovalé ošacení a obuv a zdarma jej poskytuje lidem v tíživé životní situaci.

Za mírný poplatek však může šatník využít každý, nebo se mohou potřební obrátit s prosbou o poukázku k odběru ošacení na Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrátu města Hradec Králové, úřad práce či na sociální pracovníky oblastní charity a dalších neziskových organizací pomáhajících lidem v tísni.

Petr Baláž