Když minulé vedení města, i přes shodu a kladné odezvy napříč politickým spektrem, shodilo plán společnosti Importal vystavět na pozemcích města polyfunkční dům následné péče a navrch parkovací dům pro 175 automobilů, zdálo se, že vazby mezi soukromníkem a městem jsou nenávratně přetrhány.

Podmínka: Parkovací dům

V posledních týdnech však nástupnická společnost Importalu – Primigenia rozjela s vedením Hradce jednání a ubezpečila jej, že na její straně zájem vystavět zdravotnické zařízeni trvá.

„Stavba polyfunkčního domu zdravotní péče je navržena tak, aby nabídla všechny potřebné služby spojené s péčí o nemocné. Navíc zde uvažujeme i o doplňkových zdravotnických službách, lékárně, ordinacích či kavárně s bufetem, což je v moderních zařízeních tohoto typu standard,“ uvedla zástupkyně investora Markéta Ondroušková.

Únikové hry jsou momentálně velmi populární. Ilustrační foto
Únikovým hrám chybí kolaudace

Tyto představy má nyní na stole výbor pro územní plánování, rozvoj a investice města. A podle vyjádření jeho předsedy Oldřicha Vlasáka by snaha soukromníka nemusela přijít vniveč.

„Vítáme jakoukoli soukromou iniciativu v tomto oboru. Teď je jenom potřeba doladit všechny detaily. Ale určitě budeme tento projekt podporovat. Pokud se s investorem dohodneme, je připraven zahájit stavební práce. Dům by měl být hotov do dvou let.“

Součástí stavby má být i parkovací dům. Ten je ostatně jednou z podmínek, aby město soukromníka na své pozemky vpustilo. „Tento projekt je pořád v řešení. Parkovací dům by zčásti sloužil zdravotnickému zařízení a zčásti městu. Zatím jsme však ve fází jednání s investory,“ uvedl náměstek primátora Jiří Bláha. Pokud však projekt nakonec výbor pro plánování posvětí, ještě nebude mít vyhráno. Musí jej totiž ještě schválit Rada a zastupitelstvo.

Na dvě stovky lidí se sešlo na hradeckém náměstí T. G. Masaryka, aby protestovali proti Andreji Babišovi.
Demisi! Deštivý Hradec požaduje odchod Babiše, Zemana i Benešové