Špičkoví kuchaři budou vyřezávat z ovoce a zeleniny
Hradec Králové – Slavnostní rautové mísy, studené předkrmy, hlavní chody, sladké dorty a jiné dezerty. To je jen malý výčet dobrot, nad kterými se příští čtvrtek 19. dubna budou sbíhat sliny návštěvníkům královéhradeckého kongresového centra Aldis.
Uskuteční se zde totiž již sedmnáctý ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění a sedmý ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů s názvem Gastro Hradec.
„Letošník ročník se liší tím, že je startovním můstkem pro nadcházející olympiádu, která bude v září v Německu. Proto jsme propozice soutěže přizpůsobili olympijským standardům,“ uvedla Helena Urbanová z organizačního týmu Gastro Hradec.
Kuchaři a cukráři budou od brzkého rána bojovat o prestižní ceny v několika kategoriích rozdělených podle věku. Brány Aldisu se pro veřejnost otevřou v 9.30 hodin a program bude pokračovat až do 18 hodin.
„Divácky atraktivní je umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu budou vyrábět výtvory přímo před očima návštěvníků,“ prozradila Helena Urbanová.