Je neuvěřitelné, kam tenhle příběh dospěl. Ve chvíli, kdy mělo být úplně jasno, zase podle jedné strany není.

„My si myslíme, že projekt Parku Malšovice není mrtvý," prohlásil ředitel managementu ECE Josef Wiedermann. Jeho firma měla stavět obchodní centrum, jehož součástí by byl i stadion.

Ale zpět ke zvratům. V úterý ECE na schůzce na radnici řeklo, že obchodní dům definitivně zavrhuje.

„Zástupci firmy na jednání deklarovali, že nepostaví obchodní centrum," napsala tisková mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Wiedermann však o pár desítek minut později řekl, že ECE jedná se zájemci o obří projekt. „Ale konkrétní nebudu," odmítl říct s kterými.

Jde o mlžení, o hru silné společnosti? ECE každopádně vložila do projektu, jenž se chystá už šest let, velké peníze (podle některých zpráv i tři miliony eur). A tak se do poslední chvíle snaží, aby z akce neodešla s obří ztrátou.

Město si totiž v úterý stanovilo jasný termín. „O způsobu výstavby fotbalového stadionu bude definitivně rozhodnuto do konce července," napsala Vlčková.

Do té doby může ECE ještě vše zvrátit. Není však ani trochu jisté, že je to reálné. „Pro nás je to šibeniční termín," přiznal sám Wiedermann.

Proto se město už delší dobu poohlíží po jiných variantách, jak dospět ke stadionu.

„Dali jsme si čas, a na nejvhodnější variantě stavby se dohodneme na přelomu prázdnin. Snahou je co nejrychlejší řešení výstavby fotbalového stadionu, který splní podmínky první ligy," řekl primátor Zdeněk Fink.

Nejpropíranější možností je postupná přestavba stávajícího stadionu, jež by proběhla za provozu. Už existuje i studie, která tuto cestu detailně popisuje.

Jukl: Šest let práce je v p…
Jste zklamaný, naštvaný? Otázka na Richarda Jukla po (zřejmě) definitivním konci projektu Parku Malšovice, byla nasnadě.
Ředitel hradeckého klubu byl jeho velkým podporovatelem, viděl 
v něm budoucnost místního fotbalu. „To je slabý slovo," usmál se hořce. „Šest let práce je v p…," dodal někdejší pracovitý záložník.
„Stadion společně s městem postavíme, ale uvidíme, jak to bude 
s podporou fotbalu," pronesl.
To je právě zásadní otázka. Smlouva s developery, pokud by bylo postaveno obchodní centrum, zajišťovala z jejich strany klubu kolem sedmnácti milionů korun ročně po dobu deseti let.
A to bylo pro fotbalisty největším lákadlem spojení stadionu s obchoďákem.