ČLÁNEK Z 18. ČERVNA 2008 REKAPITULUJEME CELÝ.

VÝSLEDEK LETNÍ ANKETY
JE VLOŽEN DO TEXTU JAKO INFOGRAFIKA.

Je rozhodnuto! Zastupitelstvo města v úterý odsouhlasilo, že chce novou fotbalovou arenu od firmy ECE Projektmanagement.

Firma nabízí multifunkční arénu s kapacitou 10 tisíc sedících diváků, kterou však bude možné zvýšit na 14 tisíc lidí. Stadion má přijít zhruba na 450 milionů korun.

Součástí areálu má být rovněž squashová hala, bowling, venkovní sportoviště, letní kino, chyybět by neměly ani obchodní a společenské centrum, restaurace a podobně. Firma ECE rovněž nabízí, že se stane generálním partnerem hradeckého fotbalového klubu a bude přispívat po dobu deseti let na jeho činnost ročně částkou 20 milionů korun. Nabídku tohoto uchazeče doporučila ke schválení hodnotitelská komise a následně i rada města.

Úterní verdikt zastupitelstva znamená, že radnice může zahájit jednání o smlouvě právě s tímto uchazečem. „Budeme se snažit nabídku, kterou firma prezentovala, smluvně pojistit a zajistit,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Firma ECE například slibuje, že hradecký fotbalový klub bude moci hrát domácí utkání na svém hřišti i po dobu přestavby, aniž by se musel stěhovat mimo domovské město. „Oni to nabízeli, budeme to chtít. Dá se to do smlouvy a v případě nesplnění přijdou sankce,“ dodal. „Když to všechno půjde, tak bychom na říjnovém zastupitelstvu mohli schvalovat smlouvu,“ odhadl primátor.

„Nejlepší by bylo, kdyby to už bylo,“ prohlásil na adresu chystané areny hradecký zastupitel a známý fotbalový trenér Ladislav Škorpil.

Společnost ECE Projektmanagement chce práce zahájit co nejdříve. „V nejbližších měsících bychom mohli uzavřít smlouvu s městem. Pokud se vše podaří a proběhne územní řízení a stavební povolení co možná nejrychleji, tak první část arény by se mohla otevřít na jaře 2011 a zbylá část na podzim téhož roku,“ sdělil nám manažer firmy ECE Petr Vávra.

Pomyslnou stříbrnou příčku v souboji uchazečů obsadila s minimálním odstupem firma J&T, za ní se umístil Crestyl management.


#nahled|https://g.denik.cz/17/ee/anketa_stadion_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/17/ee/anketa_stadion.jpg|Anketa: Který fotbalový stadion by měl stát v Hradci?#