Podle primátora Otakara Divíška firma navrhuje jejich přemístění na nedaleké hřiště Slavie, kde se uvažuje s umístěním tréninkového hřiště. S tím, že by zdaleka viditelné osvětlovací stožáry tvarem připomínající lízátka svítila na hru, však nepočítala žádná ze tří posuzovaných nabídek.
„Lízátka jsou symbolem,“ uvedl primátor a doplnil, že tak byla chápána i u nabídky společnosti Crestyl, kde se měla tyčit nad stadionem. „Hrací plochy na moderních stadionech se dnes nasvěcují ze střech,“ vysvětlil Divíšek.

Hradeckou radnici čeká v nejbližších týdnech spousta práce při přípravě smluvy se společností ECE.
„Nabídka firmy ECE je na straně, co má udělat město, volná. Musíme sami říct, jaký stadion chceme a kam půjdou peníze, které za pozemky dostaneme. Zda do akciové společnosti, kterou založíme, nebo přímo městu. Obojí má řadu výhod i nevýhod,“ prohlásil náměstek primátora Josef Malíř.

Výstavba arény ve variantě odpovídající prvoligovým parametrům má přijít zhruba na 450 milionů korun, přičemž velkou část nákladů zaplatí ECE. Kolik bude muset dát město?
„To vyjde ze smlouvy, kterou budeme teprve připravovat. V případě ECE, je odhad 150 až 160 milionů korun,“ uvedl primátor Otakar Divíšek.

Může to však být i mnohem víc, záleží na požadavcích hradecké radnice. Pokud se město rozhodneme, že chce zatahovací střechu nebo umělý trávník, náklady vzrostou. Na druhou stranu, mohou být i nižší. Plášť stadionu by třeba mohla využívat firma vyrábějící elektrickou energii ze slunečních paprsků, která by na stavbu arény přispěla. I taková nabídka se údajně na radnici objevila…

Podle Petra Vávry ze společnosti ECE Projektmanagement má být nová aréna dokončena v roce 2011.