Už ve středu v poledne se otevřou brány stanového městečka v Hradci Králové na letišti, kde se ubytují návštěvníci hiphopového festivalu. Hlavní program začíná večer o den později.

Dopravní podnik hlásí: Připraveni!

A jak se lze do Festivalparku na letišti nejlépe dopravit? Vlastním vozem, pěšky, nebo například městskou hromadnou dopravou.

Dopravní podnik stejně jako loni chystá posílení některých spojů. Podle klasického jízdního řádu bude jezdit linka číslo patnáct, které ale posílí kloubové autobusy. „Pokud navíc zjistíme, že některý spoj je přeplněný, vyšleme další vůz. V současnosti také jednáme s organizátory festivalu o mimořádné dopravě," uvedl vedoucí střediska městské dopravy v Hradci Králové Leo Sedláček.

Ve zkratce
Přístup do stanového městečka:
• od středy 21. srpna od 12 h.

• do neděle 25. srpna do 12 h.
• cena 250 korun na osobu
• záloha 50 Kč za pytel 
na odpad

Doprava na festival:
• posílená linka číslo 15

• bezplatná kyvadlová doprava
• parkování osobních automobilů za 150 korun

Úschovna cenných věcí:
• u hlavního vstupu za 20 korun

Kyvadlová doprava bude zdarma

Tato speciální kyvadlová doprava bude jezdit z terminálu hromadné dopravy až na letiště zhruba v půlhodinových intervalech a to zcela zdarma.

Kromě toho ještě mezi nádražím a letištěm budete moct potkat speciální festivalový autobus s logem Seznam.cz.

Pokud se rozhodnete využít dopravy vlastním autem, připravte se na zpoplatnění vjezdu do areálu. Parkování za jedno auto bude stát sto padesát korun.

Festival dbá o čistotu i bezpečí

I letos se pořadatelé festivalu snaží dbát o čistotu a hygienu v areálu. Každý návštěvník si tak u vstupu může za padesát korun koupit igelitový pytel. Pokud ho po skončení přinese naplněný odpadky, dostane celou padesátikorunovou zálohu zpět. Zároveň organizátoři slibují spoustu odpadkových košů a kontejnerů ve stanovém městečku i přímo v areálu festivalu.

Aby se předešlo častým krádežím i přímo ze stanů, budou k dispozici skříňky pro úschovu cenných věcí. Poplatek za využití je stejně jako v loňských letech dvacet korun.

Na příval fanoušků hip hopu se už chystá i policie v Hradci. Už nyní připravuje opatření, která zajistí hladký a bezproblémový průběh.

Veronika Pírková