Do dalších problémů se řítí stavební firma Strabag. Kvůli překročení termínu stavby autobusového nádraží už přišla o garanci 80 milionů korun, další pokuta jí hrozí za skluz při rekonstrukci Riegrova náměstí.
„Náměstí mělo být hotové na konci září. Podle smlouvy je penále ve výši téměř 150 tisíc korun za den. Práce by měly skončit do 17. listopadu, ale to není na sto procent. Budeme peníze požadovat, a to i soudní cestou,“ řekl primátor Otakar Divíšek.

Společnost Strabag tvrdí, že za skluz může město. „Investor nepředal staveniště v termínu. Jedná se o část, kde město nemělo vyřešeny majetkové vztahy k pozemkům s majitelem hotelu Černigov,“ uvedla mluvčí firmy Miroslava Köhlerová.

Radnice částečné pochybení přiznává. Hlavním problémem ale podle města bylo zpoždění terminálu. „U Černigova šlo o pár dnů. Další části staveniště na náměstí jsme jim předali o půl roku dřív,“ řekl primátor Hradce.

Kvůli skluzu nemůže město předat pozemek u Koruny, kde je točna trolejbusů, investorovi, který chce vybudovat obchodní centrum. Nadšený není ani dopravní podnik. „Lidé nadávají. Strabag škodí našemu dobrému jménu,“ řekl Leo Sedláček.