Ze všech tříd, jež se přihlásily do soutěže Hradeckého deníku o nejzajímavější tablo roku, vyhráli právě oni a získali tím i šek na tisíc korun. „Je to odměna za práci, kterou jsme s tablem měli,“ řekl absolvent Jiří Plachta.

„Ke ztvárnění tabla nás vedla čtyřletá třídní tradice. Ta začala na seznamovacím kurzu v prvním ročníku, kde jsme se prezentovali tancem American square dances,“ vysvětlil námět westernového tabla jeden ze studentů Jiří Plachta.

Country tance pak prý třída předvedla ve zdokonalené formě i na svém maturitním plese, a tak bylo o osudu tabla rozhodnuto. „Nápadů bylo hodně, ale nakonec jsme se shodli právě na tomto motivu,“ řekl Jiří Plachta.

Tablo studenti ztvárnili netradičně jako plakát, na němž je přehled hledaných zločinců, které za ukradené bankovky s portrétem třídní učitelky hledá šerif zosobněný ředitelem školy.

#nahled|https://g.denik.cz/17/7f/tablo_obchodka_denik-hp_top.jpg|https://g.denik.cz/17/7f/tablo_obchodka.jpg|Soutěž o nejlepší tablo: Třída 4. BO, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hradec Králové#

Výsledky ankety:

1.) 4. BO Obchodní akademie Hradec Králové......­...................23,4 %.........1617 hlasů
2.) 2. NS SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku Hr. Králové........19,7 %.........1361 hlasů
3.) 4. N SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku Hr. Králové......­…19,3 %.........1333 hlasů
4.) 4. S SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku Hr. Králové......­…18,7 %.........1291 hlasů
5.) 6. C Gymnázium Nový Bydžov.......­.............­.............­.........17,9 %.........1233 hlasů
6.) Z4 SPŠ stavební Hradec Králové......­.............­.............­........1,0 %..........70 hlasů

LENKA KAŠPAROVÁ

Představení soutěžících škol najdete ZDE: