Představení soutěžících škol najdete ZDE:
Fotogalerii z předávání šeku vítězům najdete ZDE:

Předpokládali jste, že se se svým country tablem můžete v hlasování tak výrazně uspět?

Určitě jsme nepočítali s tím, že bychom vyhráli. Ostatní tabla v soutěži byla také pěkná. Myslím, že jsme měli celkem zajímavý nápad i vzhledem k tomu, že ztvárnění tabla souvisí s naší třídní tradicí.

Jakou tradici vaší třídy máte na mysli?

American square dances. Těmito country tanci jsme se prezentovali jako třída na seznamovacím večírku před prvním ročníkem, předváděli jsme je na maturitním plese a ve westernovém duchu je i naše tablo.

Na co použijete šek, který jste od Hradeckého deníku vyhráli?

Maturitní večírek už jsme měli hned po maturitách. Museli jsme tam ale ještě něco doplácet, protože nám peníze vybrané za poslední zvonění a maturitní ples úplně nestačily. Takže část půjde na splacení maturitního večírku a druhou část bychom případně nechali na nějaký slučovací večírek nebo částečně na úhradu nákladů za tablo. To nás totiž stálo kolem tisíce korun a musela se na něj složit celá třída.

Jaká byla vaše studentská léta na obchodní akademii?

Akcí jsme měli za ty čtyři roky celkem dost. Opravdu nejzajímavější byl asi začátek prvního ročníku, kdy jsme jeli na seznamovací kurz ještě před nástupem do školy. Tam byla asi největší zábava. Hlavně když jsme si měli vymyslet, jak uvedeme svou třídu, a nacvičovali jsme country tance. Učili jsme se je z kazety, ale z té jsme viděli jen pět minut, protože pak se vymotala. Nakonec bylo představení spíš podle toho, co znala naše paní třídní učitelka.

Na jaké další zážitky ze střední školy nezapomenete?

Dalším zážitkem byl určitě lyžařský výcvik, který jsme si užili. Pak jsme byli v Praze a v kolínské škodovce. Paní učitelka Tomášková dokonce na naši žádost zařídila i exkurzi do pivovaru. I s ochutnávkami. To bylo asi vůbec nejzajímavější.

Takže jste byli spokojení se svou třídní učitelkou?

Když jsme ji viděli poprvé, byli jsme docela zděšení. Hned na první hodině angličtiny nám totiž oznámila, že jedničku dostane jen pánbůh, dvojku ona, trojku ti nejlepší z nás a čtyřku, pětku zbytek. Ale za ty čtyři roky se za nás mnohokrát postavila a hájila nás.

Byli jste dobrá třída?

Občas to bylo horší, občas lepší. Myslím ale, že jsme to celkově zvládli. Když jsme se na něčem dohodli, tak všichni přišli. Držíme při sobě. A navíc jsme jako jediná třída na naší škole letos všichni odmaturovali. To bylo takové úspěšné zakončení celého studia.

Už víte, kam se nyní rozejdete?

Všichni už mají přijímačky za sebou. Někteří jsou přijatí, někteří ještě čekají na výsledek a někteří už byli předem rozhodnutí, že už půjdou pracovat, nebo se na vysokou školu nedostali.


.

Výsledky ankety:

1.) 4. BO Obchodní akademie Hradec Králové......­...................23,4 %.........1617 hlasů
2.) 2. NS SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku Hr. Králové........19,7 %.........1361 hlasů
3.) 4. N SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku Hr. Králové......­…19,3 %.........1333 hlasů
4.) 4. S SUPŠ hudebních nástrojů a nábytku Hr. Králové......­…18,7 %.........1291 hlasů
5.) 6. C Gymnázium Nový Bydžov.......­.............­.............­.........17,9 %.........1233 hlasů
6.) Z4 SPŠ stavební Hradec Králové......­.............­.............­........1,0 %..........70 hlasů

LENKA KAŠPAROVÁ