Velká konkurence

„Speciálně české týmy jsou opravdu na vysoké technické úrovni. Naše výprava byla ale  velmi úspěšná. Každá dívka si domů odvezla cenné kovy a k tomu navrch pěkné opálení. Od chorvatských pořadatelů jsme také obdržely speciální cenu za nejlepší kostým," pochvaluje si trenérka a choreografka v jedné osobě Aneta Brindová.

Takové výlety do ciziny přitom podle ní nejsou ničím obvyklým, letos sice dámy vyjely tančit a soutěžit „ven" hned dvakrát, někdy ale nevyjedou vůbec - záleží, jak se dohodnou pořadatelé.

„Už od začátku školního roku se připravujeme na soutěže, ze kterých se můžeme nominovat až na mezinárodní soutěže. Pro mě jako trenérku jsou taková klání ve znamení velké organizační zátěže. Je třeba nejen trénovat choreografie, ale také zajišťovat ubytování, stravování a další nezbytnosti pro spokojený pobyt všech," přibližuje zákulisí tanečních soutěží Aneta Brindová.

Mistrovství v Praze

Členky taneční skupiny si ze svého zatím posledního výletu domů do Hradce odvezly hned třináct cenných kovů – pět zlatých medailí, čtyři stříbrné a čtyři bronzové. „Připočteme-li úspěchy z domácího mistrovství, aktuálně se pyšníme 22 postupy na mistrovství světa, které se uskuteční na konci srpna v Praze," říká Aneta Brindová.

Úspěch jejich svěřenkyň ji těší hlavně proto, že si ho skutečně vydřely: „Příprava na soutěže je celoroční. Dřiny je za tím tedy opravdu hodně. Od začátků, kdy dívky neumí ještě ani krok, přes dopilování choreografie do posledního detailu, až k účasti v mezinárodní konkurenci," říká.

Jen co dostanou všechny tanečnice svá vysvědčení a ukončí tento školní rok, čeká je krátký odpočinek. Už v průběhu prázdnin ale začne další příprava na zmíněné mistrovství v Praze.