Peníze půjdou mimo jiné na středisko rané péče Sluníčko, které pomáhá zdarma rodinám pečujícím doma o dítě s postižením, a na domácí hospicovou péči, která umožňuje umírajícím trávit poslední chvíle společně. Výtěžek z Třebechovicka pomůže zajištění pečovatelské služby.

„V letošním roce bylo zapečetěno celkem 417 pokladniček, z toho 142 pro město Hradec Králové. Se zbývajícími 275 pokladničkami se koledníci v bílých pláštích a korunami na hlavách rozběhli po ulicích 108 měst a obcí hradeckého regionu,“ informovali zástupci Oblastní charity.

V Hradci Králové začala sbírka v sobotu 5. ledna, kdy tři králové nově přáli štěstí a dlouhá léta lidem v okrajových částech města. V úterý 8. ledna vyrazili do ulic i školáci, kterým ráno požehnal v katedrále svatého Ducha biskup Jan Vokál.

Požehnání koledníkům se konalo i v Chlumci nad Cidlinou, kde se vybralo 88 175 korun, či Třebechovicích pod Orebem, kde se farář dokonce připojil k jedné skupince a kde v kasičkách skončilo 96 602 korun. V Hradci Králové lidé dali 309 537 korun, ve Smiřicích 37 597 Kč a v Novém Bydžově asi 15 tisíc korun.

Dne 16. ledna 1969 se u Národního muzea v Praze zapálil dvacetiletý student filozofie Jan Palach. Protestoval tak proti poměrům ve společnosti
Hradcem opět projde pochod za Jana Palacha