Ceny IEA jsou uznáním, že vítězové dokážou využít digitální média ke vzniku nových způsobů podnikání, k poskytování svých služeb on-line, k lepší komunikaci se zákazníky, se zaměstnanci či občany, a dokážou přitom dosáhnout skutečných výsledků.

Internetový portál Turistika.cz získal první místo v kategorii cestování a třetí místo mezi všemi portály na Internet Effectiveness Awards 2010. Mladý internetový portál Turistika.cz, kde zkušení turisté a cestovatelé sdílejí své zážitky, tak získal skvělé ocenění odborné poroty.

V čem je odborníky oceněná efektivita, popisuje ředitel společnosti Jiří Pilnáček: „Na stránkách Turistika.cz provozujeme otevřenou platformu, kde sami turisté a cestovatelé píší své články, popisují své zkušenosti. My se je snažíme motivovat pomocí našich partnerů odměnami, Ti nejaktivnější dostávají nejrůznější poukázky, nebo finanční odměny.“

Díky tomuto unikátnímu systému content managementu se Turistika.cz řadí mezi přední média v cestovním ruchu. Nabízí čtenářům téměř 50 000 článků o cestování a zajímavých místech po celém světě. Každý týden pak přibývají stovky nových. Podle měření návštěvnosti NetMonitor.cz si svou inspiraci pro cestu nebo výlet na Turistika.cz našlo v červenci 219 000 reálných čtenářů. (jip)