„Vždy jsme opravovali jen dílčí úseky, ale nyní je tam ta situace už tak hrozná, že se musí opravit celý, a to bez uzavření nejde," říká Miluše Votroubková, vedoucí provozu Ředitelství silnic a dálnic 
v Hradci Králové.

Úplně zavřeno bude od 25. do 28. října

Silničáři opravu rozdělili do dvou etap, komplikace a zdržení řidiče čekají v době od 21. do 28. října.

„Měli by si na průjezd opravovaným objezdem udělat časovou rezervu nebo se mu raději úplně vyhnout," varuje mluvčí hradecké krajské policie Hana Klečalová řidiče.

Od pondělí 21. října do pátku 25. října do deseti hodin večer budou silničáři za provozu frézovat poškozený asfaltový povrch.

Doprava bude v tu dobu 
z větší části svedena ze dvou do jednoho jízdního pruhu, 
v některých částech bude i krátkodobě zastavena.

Opravdový masakr nastane až od 25. října do pondělí 28. října. To bude křižovatka zavřená úplně s výjimkou vedlejšího pruhu u objezdu ve směru od Hradce Králové na Jaroměř.

Objížďka přes Světí a Svobodné Dvory

Proti obvyklému stavu bude provoz na něm obousměrný a bude řízený semafory. Ostatní směry silničáři uzavřou a auta budou muset po objízdných trasách. Povedou přes obec Světí, Svobodné Dvory a Hradec Králové.

„Přesto, že se jedná o omezení o prodlouženém víkendu, s ohledem na státní svátek 
28. října lze opět očekávat vznik kolon, především 
v místech napojení objízdných tras na silnice první třídy," uvedla mluvčí.

Pokud by počasí nedovolilo včas dokončit položení nového povrchu, silničáři by na křižovatce v pondělí 28. října večer provoz povolili a práce by dokončili později za lepšího počasí.