Čarodějnický rej chystají například v Nechanicích, Třebechovicích i v Ledcích, kde bude spojen s lampionovým průvodem.

První máj, to je jazz a jarmark

První májový den – středa se v centru Hradce rozezní jazzové tóny. Už od deseti ráno se na Masarykovo náměstí začnou sjíždět umělci. Jako první na Středoevropském jazzovém mostu vystoupí Big band Aldis Hradec Králové. Dalším z řady účinkujících bude JH big band pod vedením dirigenta a pedagoga Jiřího Hasala.

V pravé poledne pódium ožije při vystoupení skupiny Down Beat Dixieland Band z Jeseníku.

„Dorazí i hosté z partnerského města Banská Bystrice –  BB Dixieland Jazz Band Jozefa Karvaše," uvedla Julia Špalková, dramaturg festivalu. Program uvádí Eda Hrubeš a nebudou chybět ani stánky s občerstvením.

Novou turistickou sezonu ve středu otevírají v krňovickém skanzenu. Návštěvníci se mohou těšit na jarmark. „K dostání budou výrobky tradičních řemeselníků, někteří z nich budou svůj um předvádět přímo na místě. Podívat se tak můžete třeba na výrobu keramiky, perníku, kroje, koření, pečiva, skla a dalších výrobků," uvedl Václav Záruba z Podorlického skanzenu.

Ani děti se nebudou nudit. Připraveny pro ně budou drobné dílny či svezení na zrestaurovaném voze taženém koňmi.

I v tento den budou samozřejmě otevřené všechny expozice a pracovníci skanzenu jsou připraveni na dotazy. Bude se péci chleba, který můžete ochutnat. Brány skanzenu se otevřou v deset hodin a poslední návštěvník opustí areál v sedmnáct hodin.