Může za to uzavírka Komenského ulice z důvodu opravy povrchu vozovky, kudy ještě dosud mohly autobusy projíždět. Od neděle už tomu tak nebude.

Linky 16, 18, 23, 27 a noční 53 a 54 budou od 14. do 22. srpna jezdit po objízdných trasách. Pro toto období bude dočasně zřízena nová náhradní zastávka Magistrát města u křižovatky s Pospíšilovou třídou, kde kromě dotčených linek budou ve zmíněném období zastavovat také linky 2, 7, 11 a 17.

Autobusy, kterých se uzavírka Komenského ulice týká, nebudou obsluhovat frekventovanou zastávku Adalbertinum, linky 23 a 27 ani stávající Magistrát města, naopak další náhradní zastávkou se stane Komenského.

Otázka pro M. Kulicha z Dopravního podniku HK

Berete za problém omezení provozu na zastávce Adalbertinum?

Určitě je to potíž hlavně pro cestující, kteří jsou zvyklí na určitý systém v dopravě, a ten jim musíme změnit. Ale prázdniny jsou skoro vždycky poznamenané nějakými stavebními pracemi, které se nás dotýkají. Nedávno jsme například řešili uzavření křižovatky u Pospíšilovy třídy. Omezení bývají úplná nebo jen částečná. Občas se to obrací proti nám, protože lidé ani netuší souvislost se změnou. Ale na druhou stranu přirozeně vítáme úpravy komunikací. Proto vše špatné je zároveň pro něco dobré.