Návštěvníci mohli obdivovat předkrmy, hlavní jídla, dezerty a další výtvory zhruba 150 kuchařů a cukrářů.
Gastro Hradec pořádala regionální pobočka Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Soutěžící bojovali o titul Mistr republiky kuchař a cukrář.
Ve velkém sále návštěvníci obdivovali soutěžní exponáty, které hodnotila odborná komise, a v malém sále probíhaly různé show pro diváky, jako například barmanské vystoupení Hotelové školy z Havlíčkova Brodu nebo míchání tatarského bifteku.
Na letošním ročníku se také představil Národní team Asociace kuchařů a cukrářů České republiky se svou soutěžní tabulí, která byla zároveň „generálkou“ na kuchařskou olympiádu v německém Erfurtu v roce 2012.
Gastro Hradec je největší akcí svého druhu v České republice a současně největší jednodenní soutěží v Evropě. „Když přijede návštěvník z daleka, tak chceme, aby za jeden den uviděl co nejvíce. Vícedenní akci jsme také zavrhli z toho důvodu, že veškeré jídlo se bez chlazení samozřejmě kazí, “ uvedla organizátorka Helena Urbanová.
Diváci také povzbuzovali při umělecké soutěži ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu sto osmdesáti a pětasedmdesáti minut vytvářeli soutěžní kompozice přímo před jejich očima. Zároveň byla tato soutěž kvalifikací na 3. mistrovství Evropy.
Velkým lákadlem pro návštěvníky byla prezentace výrobků Senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů, která ukázala krásu tradiční gastronomie devatenáctého století. Jedním z jejich výrobků byla plněná kančí hlava, kterou připravovali tři dny. „Recepty jsou původní z roku 1809 a 1898. Hledal jsem přípravu kančí hlavy různě po Evropě a podle mého názoru je to jen česká specialita, kterou jsem jinde nenašel,“ svěřil se Jiří Eichner, předseda Senior klubu.
Prostor organizátoři dali také školám, kde se vyučují gastronomické obory, aby představily um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.