Soutěžní výstava psů je rozdělena do tří váhových kategorií. Přejímka s platným očkovacím průkazem je  od osmi do 9.30 hodin.

Pejskem přihlášeným z nejvzdálenějšího místa republiky je zatím voříšek z Karlových Varů. Registrace psů však ještě pokračuje. Vítězové v jednotlivých kategoriích  obdrží hodnotné ceny a celkový vítěz bude zapsán na velký putovní pohár.

„Předsedou  poroty je Zdeněk Srstka, členy Ája Charouzová, Romana Vojířová a zástupci partnerů akce. Porota to bude mít  jako vždy velice těžké. Řada pejsků se totiž pyšní velkými dovednostmi," uvedla za pořadatele moderátorka Marie  Schillerová.

V rámci doprovodného programu se  diváci  mohou těšit  na řadu ukázek výcviku a precizní práce psů vycvičených  pro bezpečnostní složky i dalších kynologických disciplín včetně tance se psem.

Každoročně se této akce účastní i Ája Charouzová, majitelka azylového domu pro psy velkých plemen. A právě jejím 30 pejskům mohou přítomní věnovat přímo na místě granule, piškoty či další dobroty.

Pro všechny soutěžící i nesoutěžící psy je připravena tradičně i volně přístupná překážková dráha agility.

Součástí Hradecké Sirius Voříškiády je také umísťovací výstava psů. „Věříme, že najdeme nový domov pro několik opuštěných pejsků  z hradeckého útulku a dalších zařízení," dodala Schillerová.