Najdete tam na třicet stánků s širokým sortimentem domácích produktů. „Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování surovin bez použití konzervantů a jiných přídavků," uvedl Petr Švihlík,  mluvčí Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Na trzích bude možné vybírat třeba z široké palety masných výrobků a uzenin – od šunky a grilovacích klobás přes lahůdkové párky až po libové tlačenky a chutné jitrnice. Prodávat se bude také uzené rybí maso z jižních Čech.

Stánkaři nabídnou i takové produkty, které v obchodní síti běžně nejsou. Například výrobky z ovčího mléka, kozí sýry nebo brynza. Pro ty, kteří jsou spíše na sladší, budou k dispozici valašské frgále nebo vánočky. V nabídce nebudou chybět ani moravská vína, tvarohové dezerty, olivové oleje, nakládaná zelenina nebo marmelády. Další farmářský trh bude 22. září na stejném místě.   (som)