Většinu prací si budou moci přítomní vyzkoušet na vlastní kůži. „Také nabídneme k ochutnání čerstvý jablečný mošt, který budeme společně lisovat," láká Václav Záruba ze skanzenu. Zdejší brány budou otevřené oba dny od 10 do 17 hodin.

Koncerty a dílničky v kavárně pomohou dětské klinice

Hradec Králové - Pestrý program plný zajímavých workshopů a koncertu hradecké kapely Mastix čeká všechny zájemce v sobotu od šesti hodin večer v kavárně U Čertíka na Dukelské třídě. Vstupné činí stokorunu a výtěžek akce půjde na koupi elektrické odsávačky pro Dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Těšit se můžete na skutečně bohatý program, v jedné z dílniček si například vyzkoušíte pletení na rukou, zúčastnit se můžete kosmetického poradenství a líčení, od osmi večer je pak v plánu koncert harmonikáře Pavla Filipa.  Vrcholem večera bude hradecká kapela Mastix, která zahraje od devíti večer. Po celou dobu akce, kterou zaštiťují Dobrotety, si budete moci koupit jejich výrobky a přispět tak na dobrou věc.

Dobrá zpráva … nejen pro divadelní nadšence

Hradecko - V Nechanicích v neděli začíná další ročník Přehlídky divadelních spolků. Těšit se můžete na hru Chlapi jsou divný aneb Jak to vidí ženy v podání Ochotnicko-čtenářské besedy Orlice z Potštejna, která začne v nechanickém kulturním domě v sedmnáct hodin. Vstupné činí osmdesát korun a s předstihem lístky seženete na Městském úřadu. Další z celkem šesti her přehlídky je plánovaná na říjen.