Mnoho dárečků získali jeho uživatelé opět z dobročinné akce oblastního spolku ČČK v Ústí nad Orlicí „Stromy splněných přání“

Jako v každé rodině, tak i v Domově na Žampachu jeho obyvatelé a zaměstnanci na každém jednotlivém oddělení slavili Štědrý večer a příchod Ježíška. Velké čekání na slavnostní večer a dárky – to byla atmosféra v celém domově již od rána. Na Štědrý večer zněly koledy a zavoněl kapr.

„Velký dík patří také oblastnímu spolku Českého červeného kříže v Ústí nad Orlicí, který i o Vánocích myslí na naše obyvatele a přiváží pro ně vánoční překvapení pod stromeček od dárců z řad veřejnosti z akce ´Stromy splněných přání´,“ říká Luděk Grätz, ředitel domova.

Vánoce je určitě nejlépe trávit v kruhu rodiny, přesto i ti obyvatelé domova, kteří to štěstí nemají, prožijí díky zaměstnancům ve svých rodinkách tyto sváteční dny opravdu se vším všudy. „Nikdy zde nechybí ani bramborový salát s rybou, nazdobené stromečky, spousta dárků pod nimi, cukroví, pohádky a vánoční pohoda,“ dodává Eva Kubíčková, vedoucí oddělení domova.

(zr)