Kateřina Konečná, třiadvacetiletá přírodní zrzka v Hradci studuje Pedagogickou fakultu, má dvě mladší sestry a říká o sobě, že se nebojí výzev. Jedna velká ji čeká na podzim. S dalšími 11 dívkami se totiž utká o titul Miss Full Of Beauty, trochu netradiční soutěže krásy, kde nehraji roli věk, váha ani výška. „Musím porotu oslnit svojí osobností," plánuje. O korunku se porve na podzim.

O soutěžích krásy se říká, že mezi jednotlivými soutěžícími panuje velká rivalita až nesnášenlivost. Platí to i u soutěže, kde se úzkostlivě nehlídají kila a centimetry soupeřek?
Jsme teprve na začátku soutěže, nicméně žádné rivality jsem si nevšimla. Podle atmosféry v základním kole i v semifinále si troufám říct, že ani žádné naschvály nenastanou. Jsme přece vtipné, inteligentní ženy, které to nemají zapotřebí. K oné pohodě podle mě přispívá i fakt, že tato soutěž ženy a dívky nijak nelimituje. Jediné omezení je minimální konfekční velikost 44.

Jeden z porotců, spisovatel a novinář Radek John, během semifinále mluvil o „drsném společenském a mediálním diktátu krásy být co nejštíhlejší", které v současnosti zažívají české ženy a dívky. Vnímáte to také tak?
Největší problém vidím v tom, že v dnešní době svou postavu řeší opravdu velmi mladé dívky. Ať už za to můžou média nebo „pouhá" nejapná poznámka spolužáka. Dívky pak zbytečně drží drastické diety, nebo přestávají úplně jíst. Vím, o čem mluvím, mám osmiletou sestru, která o sobě už v první třídě tvrdila, že je tlustá. Přitom je opravdu hubeňoučká.

Pět let jste se věnovala tanci, tradiční českou polkou jste dotancovala až do finále soutěže. Jaké trumfy vytáhnete na porotu během něj?
Žádná esa ani trumfy nemám. Pomoc s choreografií na volnou disciplínu mi přislíbil Bohumil Černý z taneční školy Bohémia Chrast. Ve skrze ale plánuji vyhrát tím, že budu svá, férová a bez přetvářky. Nerada  předstírám.

Jak na váš úspěch reagovalo okolí?  Setkáváte se i s negativními ohlasy?
Cítím velkou podporu. Hlavně ze strany maminky, která se mnou chlubí v práci. Tam mám silnou „fanouškovskou" základnu, které si nesmírně cením. Jsem vděčná za svoji rodinu a přátele.

Michaela Zumrová