Na akci s názvem 5 žen, 5 zemí, 5 odlišných kultur se bude mluvit především o tom, co je v různých zemích rozdílné. Hlavním důvodem akce je ale hledání toho, co je pro země a jejich obyvatele společné. Příchozí se dozví například i to, jaká je výchova dětí na Ukrajině nebo jaké je oblíbené jídlo v Sýrii. Do diskuze se budou moci zapojit i sami návštěvníci a zeptat se na to, co je nejvíce zajímá. Večer plný otázek zaštiťuje informační středisko Europe Direct.

Vzhůru do divadla! Sodoma Komora

Hradec Králové - Příběh z doby těsně po začátku okupace. Oceňovaná hra Terezy Boučkové v režii Josefa Jana Kopeckého. To je představení Sodoma Komora. Již v úterý ho odehraje hradecké Divadlo Jesličky Josefa Tejkla. Představení se koná od 19.30 hodin.

Při debatě znalci řešili cyklodopravu

Hradec Králové - O městské cyklodopravě se v pondělí debatovalo v hradecké cyklodílně a kavárně Bajkazyl. Zájemci o cyklistiku se věnovali hned několika tématům. Došlo například na novinky a příležitosti v rozvoji městské cyklodopravy či na investiční a grantové projekty v cyklistice v Hradci Králové. Debatující se blíže podívali i na možnosti zklidňování dopravy, a to na konkrétních příkladech ve městě. Prostor byl i pro představení aktivit Bajkazylu Hradec Králové. V debatě vystoupili cyklokoordinátor města Karel Šimonek a odborník na cyklodopravu Zbyněk Sperat. Celý večer moderoval Martin Hanousek, zastupitel města a Královéhradeckého kraje.