Před předprodejem 
čekalo před otevřením zhruba šest desítek lidí, nejvytrvalejší z nich i více než pět hodin. V pondělí byl spuštěn také online prodej a rezervace vstupenek. V loňském roce vidělo 434 představení přes 90 tisíc lidí.

Diskutovalo se o teple

Hradec Králové - O cenách i energetické bezpečnosti diskutoval minulý týden hradecký zastupitelský klubu ANO 
s vedením Elektrárny Opatovice. Debatovali také o přímém dodávání tepla do hradeckých domácností. „Centrální zásobování teplem považujeme za jedno z efektivních a ekologických řešení jak pro města, tak i odběratele. Věříme, že EOP zůstane i nadále výrazným a dlouhodobým partnerem našeho krajského města," řekl Václav Víška, předseda zastupitelského klubu ANO.

Od sousedů: Broumovská klávesa odezněla

Královéhradecko, Broumov - V Dřevníku broumovského kláštera se o víkendu uskutečnil již 6. ročník Broumovské klávesy - mezinárodní klavírní soutěže pro mladé pianisty. Víkendového klání se zúčastnilo 44 soutěžících z Čech, Slovenska, Polska, Maďarska a Ukrajiny. Soutěž pořádaly Broumovská klávesa a Agentura pro rozvoj Broumovska. Vítěze soutěže vybíraly dvě poroty: odborná a studentská. V odborné porotě zasedli koncertní pianista a generální ředitel Intergramu Jan Simon, který byl také předsedou poroty, dále generální ředitel České filharmonie David Mareček, koncertní pianista Milan Langer, pianistka a profesorka Scholy Cantorum v Paříži Marina Primachenko-Moussu, pianistka a profesorka Ostravské univerzity Eliška Novotná a albánský koncertní pianista a pedagog Egli Prifti. Členy studentské poroty pak byli Jarmila Holcová z Fakulty umění Ostravské univerzity, Kateřina Ochmanová z HAMU Praha a Kamil Ahmadle z Konzervatoře Brno. Vítězem 1. kategorie do 11 let se stal Bartlomiej Slimak, vítězkou 2. kategorie 12 - 13 let Eliška Tkadlčíková, vítězem 3. kategorie 14 - 15 let Filip Martinka a ve 4. kategorii 16 - 17 let zvítězil Jan Walczak. Vítězům byly předány finanční ceny v celkové hodnotě 33 tisíc korun.