Voříškiáda, to jsou i složité výrazy jako agility a obedience
Klání o nejšikovnějšího voříška má i letos svého absolutního vítěze – je jím pejsek Evy Polákové – Robbie. Během Voříškiády se návštěvníci mohli podívat na nejrůznější způsoby cvičení pejsků. Předváděl se sport agility, který může dělat se svým psem úplně každý. Je to trochu podobné koňskému parkuru – pes zdolává překážky. To obedience je vlastně vysoká škola poslušnosti. Pes musí navíc pokyny plnit s radostí a cvičí se úplně bez vodítka.

V porotě zasedal kromě jiných Zdeněk Srstka, nechyběla ani obětavá  Ája Charouzová, která poskytuje azyl psům velkých plemen.  A kdo vyhrál? Absolutním vítězem se stal pejsek Robbie Evy Polákové, který byl první i v kategorii od 10 do 19 kilogramů. V kategorii menších pejsků vyhrála Bella Šárky Juhošové a z velkých pejsků zabodoval Fousek Michaely Zavrtálkové.

Během programu se návštěvníkům představili i tři pejsci z hradeckého útulku.  „Můžu říct, že odložených pejsků ubývá, dostanou se k nám spíš ti zaběhnutí, lidé jsou zřejmě zodpovědnější," tvrdila Lenka Lacinová z útulku, ke které se hned po její řeči přihrnuli zájemci o jednoho z představovaných pejsků. „Ano, slyším tady od vedle, že máme zřejmě o jednoho pejska postaráno," smála se moderátorka Majka Schillerová.