Policie řešila jen přestupky a drobné potyčky bez zranění. Alespoň to platilo do večerní redakční uzávěrky. V policejní síti ale uvízl jeden celostátně hledaný člověk.

„Zadrželi jsme jednu osobu, po níž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Nebyl to ale fanoušek. Stalo se tak v rámci bezpečnostního opatření,“ přiblížila událost mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Několik desítek fotbalových příznivců se domů dostalo lehčích o peníze vynaložené na pokuty. Po pětistovce zaplatila dvojice, která se napadla u staré nemocnice. Několik dalších dostalo na stejném místě nebo u stadionu tisícikorunovou pokutu za buzení veřejného pohoršení nebo různé potyčky. Patnáct pražských fanoušků zaplatilo po dvou stovkách za překonání zábran a přebíhání silničního okruhu u stadionu.

Příznivci Bohemky přijeli do Hradce Králové vlaky ve třech vlnách. Největší, asi stohlavá skupina, dorazila na nádraží před 16. hodinou a překvapivě v klidu odjela na stadion. Téměř všichni k cestě na hřiště využili přistavený velkokapacitní autobus. „Původně chtěli jít po skupinkách přes město, ale podařilo se nám je přesvědčit. Nastoupili do autobusu a spořádaně odjeli,“ uvedl po odjezdu příznivců hostů na stadion Petr Lehký z policejního antikonfliktního týmu.