Kempování je opět v módě. Kempuje se na festivalech, načerno v chráněných přírodních lokalitách i se vším komfortem na kraji stotisícového města. Východní Čechy jsou kempařům zaslíbené.

Každý z pěti okresů Královéhradeckého kraje má svoji kempovou specialitu.

Opravdu největší kemp široko daleko je na Náchodsku, na břehu přehrady Rozkoš. Lidé, kteří tady jednou stráví kus prázdnin, se zpravidla vracejí - a vejdou se jich sem skoro čtyři tisíce. Do stanů i chatek, s auty a karavany.

Slováci v Krkonoších

Nejvíc cizinců - v poslední době hlavně Slováků - jezdí kempovat do Krkonoš. Nikdo se jim tady nediví: například v jednom z nejlépe hodnocených kempů na Trutnovsku, v Lánově, mají Krkonoše jako na dlani, k tomu bazén, dobrou hospodu, a utratí zlomek peněz, které by spolklo bydlení v penzionu nebo hotelu.

Město Rychnov nad Kněžnou vyhlásilo veřejnou sbírku na podporu pozůstalých dětí po tragické vraždě v rychnovské restauraci.
Pozůstalým dětem lidé poslali miliony korun

Nejmalebnější kempy jsou na Rychnovsku. Letní Orlické hory a jejich podhůří prosté lyžařů jsou oproti letním Krkonoším a Českému ráji vysloveně poklidnou lokalitou s nádhernou přírodou.

Do Jinolic se kempaři jen hrnou

Český ráj je nádherný, ale čím dál lidnatější. Nejen do skal - i do kempů sem lidé jezdí.

K nejžádanějším patří místo u Jinolických rybníků. Vloni tady zaznamenali historický rekord v návštěvnosti. Letošní léto jej prý nepřekoná - kvůli studeným nocím.

Hradec Králové má na jednom ze svých okrajů Stříbrný rybník a u něj, částečně v lese, částečně na břehu rybníka, stejnojmenný kemp. Už dlouhé roky pro něj mají slabost sami Hradečáci, kteří tady neváhají, po pouhých dvou kilometrech jízdy z domova, zaparkovat svůj obytný přívěs a strávit v kempu léto.

Ilustrační foto.
Žně: Sucho nejvíc odnesla řepka