Program Dne architektury v krajském městě představí všechny realizované i nerealizované projekty slavného Jana Kotěry v Hradci Králové.

Festival se koná od 1. do 7. října a uskuteční se v několika městech. Zve na výpravy za architekturou známou i neznámou, pěšky, na kole, vlakem či lodí, a to s odborným výkladem.

V Broumově bude prvním tématem železniční trať Choceň – Broumov, která byla ve své době nejen nejvýznamnější dopravní stavbou, ale zároveň ovlivnila zásadním způsobem místní architekturu. Druhou zajímavou oblastí, na níž se v Broumově festival zaměří, bude ohrožený fenomén polních cest, jejichž významnou strukturu vytvářela historická zkušenost a potřeba mezilidské komunikace. Plánované proměny i historie města od baroka až po současnost objasní vycházka s městským architektem v Červeném Kostelci. V Jaroměři je na programu procházka za uměleckými díly ve veřejném prostoru a jejich autory. V Krkonoších odborník ze Správy KRNAP poutavě provede Stezkou korunami stromů v Janských Lázních i Krtkem, Krkonošským centrem environmentální výchovy.