Dobrým místem pak myslel, že budoucí kampus vyroste hned u bran hradecké Fakultní nemocnice. „Jednu budovu již máme hotovou a do dvou let by se mohlo pokračovat s výstavbou Výzkumného a vzdělávacího centra Univerzity Karlovy (UK),“ uvedl po podpisu memoranda děkan Miroslav Červinka s tím, že tato výstavba by měla přijít na 500 tisíc eur, tedy asi na 2,6 miliardy korun. „Vážím si toho, že tento projekt podporuje i Kraj a že jsme to stvrdili podpisem,“ dodal Miroslav Červinka.

Podle něj tento projekt kromě hejtmanství podporuje i česká vláda a podařilo se sehnat předběžný souhlas od Evropské komise. „Teď jsme ve fázi vyčkávání na vypsání vhodného dotačního titulu. První věc je zveřejnění výzvy. Další rok pak budeme čekat na schvalování,“ uvedl děkan, který doufá, že se proti projektu nebude v budoucnu nikdo odvolávat a nebudou ani komplikace při výběrových řízeních. „Když se tomuto vyhneme a vše půjde podle plánu, tak jsme za dva roky reálně schopni začít stavět,“ řekl Červinka.

Podle něj má vlastní budování kampusu trvat zhruba dva roky. Po výstavbě by se do kampusu měli přesunout studenti z historických budov v Hradci Králové a ze současné kapacity 5 tisíc studentů by nový areál umožnil výuku až o deseti procent více uchazečů. Navíc by tu podle Miroslava Červinky mohlo vzniknout několik nových oborů.

V areálu by mělo vzniknout několik propojených objektů, které nabídnou kompletní zázemí pro lékařskou i farmaceutickou fakultu. „Bylo by zde centrum výuky pro všechny biomedicínské obory, které jsou v Hradci Králové,“ řekl Červinka.