Doprava je totiž opět zpět ve svých pruzích. Dejte tak pozor, kudy jedete. Staré značení už je minulostí.

„Vše se stihlo v termínu, teď  se projektují další čtyři etapy Benešovy třídy. Stávající stav také zklidní v lokalitě dopravu," potvrdil Jindřich Vedlich, náměstek hradeckého primátora.

Dvě z nich řeší prostor ze středu ulice směrem k poliklinice, druhé dvě opačnou lokalitu, tedy směrem k Novému Hradci Králové.

Hledají peníze

Zatím však není jasné, kde se na další opravování vezmou peníze. „Finanční prostředky sháníme, zatím nevíme, zda budeme moci čerpat peníze z Evropských fondů. Spíše to vypadá, že peníze bude muset najít město ve svém rozpočtu. Každopádně nepřipadá v úvahu, že by se Benešova třída nedodělala," dodal Vedlich.

Na obřím sídlišti z 80. let by měly podle plánu města vzniknout desítky nových parkovacích míst, klidové zóny pro setkávání obyvatel nebo bezpečnější kruhový objezd.

Celé prostranství by také mělo být kompletně bezbariérové, místo nepopulárního podchodu postaví krytou lávku a příjemnější prostředí pro podnikání by měli na „nové Benešovce" nalézt také živnostníci. Obří opravy vyjdou na stovky milionů korun. Jen letos se prostavělo celkem 200 milionů.

Další opravy ale jen tak nezačnou. Podle Vedlicha je reálná šance, že by se stroje na Benešovu třídu vrátily do dvou až tří let. Vše záleží na financích.