Akce ve Festivalparku na hradeckém letišti oficiálně startuje ve čtvrtek. Do stanového městečka ale účastníci míří od úterka a první koncerty čekají na nedočkavce ve středu od patnácti hodin. Skvělých hudebních vystoupení si pak můžete užívat až do soboty do noci.

Stejně jako loni zůstává festival, který naposledy přivítal na třicet tisíc hudebních fandů, nakloněn seniorům.

Karla Gotta už těžko překonáme

Loňský koncert Karla Gotta, na kterém mělo starší publikum vyhrazeno speciální tribunu, byl peckou.

„Karla Gotta, už těžko překonáme," usmívá se Marek Šimůnek, vedoucí odboru sociálních věcí královéhradeckého magistrátu. I letos se však podle něj mají senioři na co těšit. Ostatně stejně jako předchozích pět let.

„Tentokrát jsme pro ně spolu s pořadateli vybrali koncert Blue Effect a Rozhlasový Big Band Gustava Broma. Na vystoupení vypravíme dva plné autobusy, tedy skoro sto lidí," říká Marek Šimůnek.

Na hudební festival cestujte zdarma
Od úterka do neděle 6. července zajišťuje Dopravní podnik města Hradce Králové mimořádnou kyvadlovou dopravu na Rock for People (a zpět) zdarma. Přistupovat můžete na těchto zastávkách:
• Terminál HD nástupiště F3
• Hlavní nádraží nástupiště F
• Obchodní dům Tesco
• Muzeum
• Akademika Bedrny
• Letiště

Největší strašák festivalu? Počasí

Největším strašákem festivalu je počasí. Předpověď na nadcházející dny však vypadá příznivě. Snad tak nehrozí situace z roku 2012, kdy prudké bouře narušily program. Některé koncerty musely být zrušeny a chvíli to také vypadalo na předčasný konec celé akce.

I to byl důvod, proč se organizátoři ve velké míře soustředí na bezpečnost.

„Na výkyvy počasí bude připravený areál i všechny složky, které se starají o pohodlí a bezpečnost návštěvníků," slibují pořadatelé, kteří připravili i stručný bezpečnostní manuál, jak se chovat v krizových situacích.