Výsledkem hospodaření se budou ještě zabývat poslední dubnové úterý zastupitelé, a pokud s ním i s konkrétními návrhy na opravy a využití peněz vysloví souhlas, nebrání přípravám projektů nic v cestě.

Město uzavřelo hospodaření loňského roku s přebytkem ve výši 134 milionů korun a po započtení nároků aktuálního rozpočtu má město v rámci finančního vypořádání loňského rozpočtu k dispozici téměř 256 milionů korun. Jde o částku, která bude použita jako  rozpočtová rezerva pro letošní rok s tím, že město ji v případě, že s vypořádáním budou v navržené podobě souhlasit 26. dubna zastupitelé, použije kromě již zmíněných investičních akcí na další nutné opravy a rekonstrukce.

„Půjde například o opravu zdi v Mýtské ulici, která je v havarijním stavu. Vzhledem k tomu ji budeme muset rozebrat a včetně zemních pilot ji postavit z betonové konstrukce znovu. Dále musíme přistoupit k opravě Klumparovy ulice v centru města, která si vyžádá kompletní opravu včetně podloží a vrchní dlažby. Jednou z náročnějších prací bude kompletní oprava Věkošské svodnice odvodu povrchové vody, kde počítáme s nákladem zhruba ve výši 15 milionů korun. Po opravě školního bazénu a příslušenství už volá i ZŠ Štefcova, kde dojde navíc i k osazení elektronickými ventily pro zabránění únikům vody, čímž se předejde vyplavení objektů v případě poškození stávajících rozvodů," uvádí výběr oprav, s nimiž už souhlasili městští radní, Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města.

Dodává, že město chce také nechat opravit dvě zbývající rotundy na Pražském mostě a další komunikace, které jsou v havarijním stavu.