Kolem hradecké dominanty, Bílé věže, bude pěkně rušno. S přáním dalších stovek let fungování přijedou středověcí divadelníci i historická hudební skupina Gnomus.

Augustin se dočká připomenutí svého jubilea již tento pátek. V pravé poledne se rozhoupe srdce zvonu a jeho zvuk dá tušit začátek oslav.

Prostranství před Bílou věží se po 14. hodině změní ve výtvarnou dílnu, jeviště i posezení s autorským čtením.
Představit novou knihu pro děti, Augustinovy pohádky, přijde její autorka Marta Pohnerová, která sama přečte několik úryvků. Kdo si je nestihne vychutnat ve 14 hodin, bude mít šanci v 15 a 16 hodin.

Po celé odpoledne se bude konat dětská výtvarná soutěž, která skončí jen okamžik před hlavním programem. Náměstím až k věži projde průvod zvoníků a divadelníků, kteří sehrají hru, v níž nebude chybět ani historie zvonu Augustin.

Bílá věž zůstane tentokrát návštěvníkům otevřena až do půlnoci. O zpestření se postará hudební skupina Gnomus, která přenese okolí do středověkých síní králů.

Na závěr oslav se Hradcem Králové ponese společné zvonění hned pěti zvonů, a to Augustina, Michaela, Václava, Klimenta a zvonu v kostele Nanebevzetí Panny Marie.